Monday, July 7, 2014

Ramadhan Buffet at Nyonya Valley Cyberjaya with Georgians

Happy 9th day of Ramadhan guys! Sabtu lepas Kak Wan berkesempatan lagi bukak puasa dengan kawan-kawan sekolah lama. Terover meriah uollsss Sebab pakat bawak "handbag" masing-masing a.k.a anak-anak la uollsss Haha!

Macam tahun sebelum-sebelum ni buat kat Paddy House, Putrajaya & Little Pantry, IOI Mall makan western food kan? This time kitorang tukar selera pulak, organizer pilih Nyonya Valley, Cyberjaya nak makan nyonya / Asian fusion food la pulaaakkk

Kalau uolls nak buat reunion or makan-makan dengan family Kak Wan rasa memang sesuai sangat sebab tempat ni tak crowded sangat. Masa kitorang pegi tu tak ramai sangat customer & tak la nak kena queue panjang masa nak amik food. Food dia banyak sangat choices. Dan yang penting semua sedap-sedap!

Butter prawn, sweet chilli mussel & mix veggie
Butter prawn tu terbaik kotttt second trip Kak Wan amik sepinggan teruih. Puas hati makan udang. Hehehe. Sweet chilli mussel pun sedap, mix veggie pun sedaaaappp

Char koey teow (nampak tak udang tu?? Yummy yum!) & satay
Memang Kak Wan kutip udang je kat sana uollsss Haha! Memang puas hati. Tengok la udang dia, besaq-besaq & juicy! Banyak lagi food yang ada sebenaqnya tapi tak sempat nak snap gambaq sebab Hannah pun sibuuukkk la nak main henfon -_-

Popo hari tu puas hati makan kambing. Eventhough takde kambing golek, kat Nyonya Valley ada grilled lamb cutlet. Yum yum! Ada dim sum, asam pedas siap ada nasi putih, sambal belacan, ulam-ulaman & kerabu semua. Lagi ada nasi goreng, mee goreng, mee rebus, chicken curry, etc.

Untuk kids pulak ada ayam goreng. And Hannah went crazy over the chocolate fountain depan pintu masuk tu. Hahaha Memang berulang la ke depan tu tadah finger biscuit kat chocolate tu. Dessert ada ice cream, japanese cheese cake & lai chee kang. Drinks ada bandung soda, plain water & soft drinks (they serve in botol kaca yang comel tu)

Untuk harga RM70/pax (check out their early bird promotion) tu Kak Wan rasa ok la. Not bad. Surau pun ada, bersih tapi jauh tersorok sikit la. Ok guysss It's time for group photossss

Ni la gambaq yang semenggah sikit
Cubaan Aqil nak buat breakdance!
Hahaha Aya & anak dia Aqil!!!
Nia ni sangat la sweeetttt
Semua orang dia nak peluk! ^^
Thank you to orang kuat (organizer) yang pakai tudung sedondon tu =)

More info:
Post a Comment