Friday, July 4, 2014

Chocolate oat banana & almond smoothie

How's your puasa so far guys? Ehem! Baju raya dah beli? Kak Wan Alhamdulillah still berpuasa and baju raya pun dah beli tapi sempit sikit. Haha! Ingat nak tukar amik one size bigger tapi Popo tak bagi, dia kata daripada tukaq baik kuruskan badan tu sikit. Huwaaa Dia suruh Kak Wan bagi kuruihhhh Kuajiaqqq

Haha Disebabkan nak bagi kuruih punya pasai, la ni Kak Wan bukak posa makan murtabak sahaja. Boleh? Sahur pulak Kak Wan makan oatmeal. Wow! Tapi sebelum makan oatmeal tu memang dah selamatla Kak Wan melantak sepinggan nasik! Hahaha

Hehehe Meh sini Kak Wan nak share recipe oatmeal yang Kak Wan buat tu. Since tengah bosan-bosan scrolling my phone belek insta, fb, etc. baik la update blog sikit. Resipi ni memang senang tapi sedap! Senang sangat, tak sampai 10 minit dah siap!

Soure: Cafezupas

{Banana almond and oat smoothies}
Serves 4
1 cup almond milk
1 tablespoon natural peanut butter
1/4 cup raw whole almonds
1/4 cup ground flax seed
1 cup plain Greek yogurt
1 tablespoon honey
1/2 cup raw old fashioned oat meal
2-3 bananas (best if cut into chunks and frozen)
1 tsp vanilla
1-2 dried dates (optional, to help sweeten)
2 cups crushed ice
{Banana Almond and Oat Smoothie}
Tu recipe depa bagi. Kalau nak cari recipe menarik, yang nampak sedap, comel dan menggiurkan silalah cari kat pinterest! Kak Wan terjebak makan oatmeal ni pun sebab selalu tengok kat pinterest lah! Macam sedap je diorang buat. Kalau ikutkan oatmeal ni makan dengan susu je. Bosan lah! Dan tak sedap kan? So kita twist sikit sana sini bagi sedap! Hehehe
Kak Wan punya Chocolate oat banana & almond smoothie pun lebih kurang macam kat atas tu jugak la tapi ingredients kurang banyak dari atas tu. Hehehe
{Chocolate oat banana & almond smoothie}
Serves 2
1/4 cup full cream milk or low fat milk
1/2 cup oats
1 banana
5 ketul chocolate almonds
Then blend semua bahan tu. Siap! Haaa Kan dah cakap senang kan? Sedap pun sedap. Hehehe Selamat mencuba uollsss =)
Post a Comment