Sunday, March 9, 2014

#prayforMH370: MH370 hilang dari radar



Dah lebih 24 jam search & rescue (SAR) dijalankan tapi still tak dapat jawapan. Semalam masa awai-awai baca press statement from MH pasai kehilangan pesawat MH370 terkejut jugak then dapat tau kata kapal terbang tu dah landed (emegency landing) kat Nanning, China I'm a lil bit relief. Ingatkan betui laaa Sekali spekulasi pelesu jaaaa Cis!

Eventhough KakWan tak dak sedara or kawan-kawan terdekat yang jadi penumpang MH370, but I'm still praying for the best! Hopefully yang kata MH370 tu crashed is just a rumour! I want them to be safe and balik in one piece!

Sepanjang jalan balik kampung semalam kitorang just diam & concentrate on the radio news. Nak check online pun battery sangat nazak & coverage was tenggelam-timbul. Ye laaa Kat highway kan?? Tambah lagi bila dah somewhere in Kuala Kangsar - Gerik - Lenggong - Pengkalan Hulu -Baling! Lagi laaaa tak dak coverage langsung. Frekuensi radio pun tak berapa nak dapat. Bila teringat kat MH370 memang banyak-banyak KakWan berdoa & baca Al-Fatihah. KakWan memang tak boleh imagine macamana kalau KakWan berada kat tempat those family members of MH370. Tabahkanlah hati mereka Ya Allah! T.T

Sesampainya kat rumah mertua semalam terus ja bukak Astro Awani sebab nak tau any latest info about them. Pagi ni tune-in Malaysia Hari Ini Khas sebab nak tunggu any updates or news about them.

"Ya Allah, sesungguhnya yg di langit dan dibumi ini milikMU..apa yg berlaku adalah ketentuanMU.. Kami mohon kasih sayangMU ya robbi , berilah kekuatan dan ketabahan kepada semua ahli keluarga penumpang2 MH370 yang sedang dalam
Kesedihan dan kedukacitaan.. Berikanlah sebarang tanda utk pesawat itu utk ditemui dan mudahkan lah untuk menemuinya .. Hanya padaMU kami menyerah dan hanya padaMU kami mohon pertolongan.. Aamin
Panjang2kan lah doa ini .. Sbb kita tak tahu antara mereka yg membaca dan mengaminkan doa ini mungkin orang itu doanya itu yg paling makbul"

P/S: Doakan juga untuk kesejahteraan bapak mertua Kak Wan. He is not in a good condition right now T__T
Post a Comment