Wednesday, February 19, 2014

The wardobe

"stail malaih nak wat karangan la tue..."

Referring to the previous post, Popo dah siap perli dalam Facebook terhadap kemalasan sang isteri mengarang essay dalam entry tersebut. Ok laaaa Disebabkan tak nak ada cop Isteri Durhaka kat dahi maka KakWan mengarang la jugak. Haha! The photos were taken dalam "walk-in" wardrobe kitorang - to be specific yang tu adalah wardrobe Popo.

No no no no.. Jangan mintak KakWan post gambaq wardrobe KakWan, nescaya ampa akan menyesai bila tengok nanti sebab wardrobe KakWan sangatla jauh panggang dari api daripada wardrobe Popo tu. KakWan ni manusia penuh kreatif & inovatif dalam diri la katakan.. Tengok la keje kat mana. Ehem! Sangat berseni lemari KakWan sampai melimpah-limpah idea baju-bajan yang ada. But yet still kalau nak keluar / pi keja takes time pikiaq nak pakai baju apa. Dok rasa macam tak dak baju jaaaa nak pakai. Haha! Maybe KakWan nak kena buat spring cleaning kot?? Then shopping baju baru. Yeayyy Tapi.. Tak kot. Tak mampu. So bersyukur la dengan apa yang ada & ulang la pakai baju yang sama. Hehehe

Wardrobe tu kitorang beli kat Ikea & pasang sendiri. Memang DIY abis lah! Ingat lagi masa tu still in the first trimester pregnant kat Hannah & KakWan tolong sikit-sikit pasang & angkat wardrobe tu. Hazaaabbb okeyyy Verats nak mampssss Tapi tu la, siap jugak pasang akhirnya. Konon-konon nak beli wardrobe dulu, then baru nak beli pintu. Tapi haaaa kau! Sampai ke sudah wardrobe tu bogel macam tu tak berpintuuu Hahaha Nanti la bila pindah rumah baru beli pintu! Tapi masa tu nak mintak orang Ikea yang pasangkan, KakWan nak tengok ja jadi mandur =P

Ingat lagi at that time KakWan sangat tak boleh bau wardrobe tersebut. Pening oi! Memang alah sungguh-sungguh terhadap bau-bauan masa tu especially bau Ikea. Ye la, wardrobe baru kan? Bau kayu dia memang kuat gila or aku yang terover saiko? And sebab tu jugak KakWan memang tak boleh pi Ikea. Memang mengalah abis lah! Bayangkanla Ikea yang best macam tu pun KakWan tak boleh pi (sebab satu Ikea bau macam tu kot?? Kat parking pun dah boleh hidu bau tu!!! Ampa setuju dak??? Ka ampa memang tak pernah perasan pun? T.T) Padahal hati meronta-ronta nak shopping & makan karipap Ikea meatball masa tu memang tak lalu makan dah. Kadang-kadang tu memang paksa diri jugak la pi sana & bernafas guna guna mulut tapi still boleh rasa bau diaaa Hahaha! Bods!! Hebat betui penangan pregnantkan Hannah! Bila masuk final trimester baru ok. Alhamdulillah!

Hopefully masa next pregnancy KakWan tak banyak alahan sangat la. Tak pun bagi Popo pulak rasa alah tu pun baguih jugak. Hahaha!


P/S: Animated photo (gambar gerak-gerak) tu memang auto-edit by Google+ ! Or kalau rajin nak edit sendiri ampa boleh guna software Photoscape - download free ja. Dulu KakWan dok buat animated gif tu kat Photoscape tapi since Google+ pun automatic edit gambar kita once upload dalam tu, so KakWan just guna khidmat Google+ lah! =) Senang sikit sebab la ni KakWan update blog pakai phone / tab. Tapi kalau pakai laptop & rajin terlebih memang KakWan guna Photoscape lah. Hehehe
Post a Comment