Tuesday, July 2, 2013

My Singapore Trip #3

It's time for fooooood huntinggg Rasanya baik KakWan update siap-siap pasai Singapore trip ni sebab bila dah sampai KL nanti takut tak dan nak belek-belek blog dah sebab busy nak belek benda lain =p

Ok. Kat Singapore ni memang susah sikit nak cari halal food, sebab mostly kat sini Chinese kan? Tapi don't worry. Untuk bagi senang kita cari makan & tak kelaparan, I would suggest you to stay at the hotel somewhere in Arab St. & Bussorah Ln. Sebab kat sini memang Muslim area. So senang la untuk cari makan ^^

Macam yang semua tau la kan? Kalau mai Singapore ni tak sah kalau tak makan nasi briyani & murtabak. Hehe! So I would like to recommend Restoran Zam Zam kalau ampa nak makan nasi briyani.

Nasi briyani satu!

Even Hannah pun suka nasi briyani kat sini. Haha! Tapi ayam dia quite spicy (for baby). Selain Restoran Zam Zam, kat hujung   shop lot tu ada Restoran Al-Tasneem. Nasi briyani dia pun not bad. Ayam tak pedas sangat. So sesuai la for mummies yang berkongsi pinggan dengan anak dia ^^

Senyum-senyum sebelum dia cranky
Sup tulang merah pun one of the must have food kat Singapore. Ramai yang suggest suruh makan sup tulang merah before balik Malaysia. Hehe! Ok laaa And of course, KakWan pi kat kedai sup tulang merah yang famous & menang banyak award jewww

DEEN Tulang Speacialist!
Gerai ni kat foodcourt je uollsss Tapi nampak tak deretan certificates yang dia gantung tu? Dia dapat Best Food Award from The Green Book & Makansutra pun pernah mai terjah gerai dia ni (Makansutra tu lebih kurang macam JJCM la kat Malaysia ni. I bet you know! Sebab la ni semua orang tengok AFC! Haha)

Kami order sup tulang merah, nasi putih & mi goreng! Sedap hingga menjilat jari uollsss Mak mertua lalu belakang pun tak sedaq. Haha!

Tengok la how Hannah enjoy the tulang uollsss Haha!
Sup tulang merah 4 ketul = $6 (if not mistaken)
The last one yang KakWan nak share. Kalau ampa dah pi shopping kat Orchard Rd. jangan lupa try aiskrim $1 kat depan Takashimaya Shopping Centre. Sedap uollsss I should try all of the flavors, tapi makan sebijik pun dah kenyang uollsss Maybe for the next trip la. Tu pun kslau mai lagi Singapuraaaa Hehehe

Mine is mint choc chip. Popo have his durian icecreaaammm Dua-dua sedap!
Ni la rupa gerai aiskrim tersebut ^^ Sama ja macam kat Malaysia. Tapi rasa dia sangat tak samaaa Sebab memang sedap, creamy & aiskrim dia lambat cair. So tak la sememeh aku makan aiskrim tu. Hehehe

Cukop tak review? Harap-harap membantu laaa ^^
Post a Comment