Saturday, June 29, 2013

My Singapore Trip #1

My view - The Famous Masjid Sultan

Hiii Ni dah hari ke-4 KakWan kat Singapore. Tak banyiak tempat sangat yang KakWan explore. Just yang dekat-dekat dengan hotel je since mai sini bukan untuk holiday pun - tujuan asal ialah menemani suami tercinta outstation ya kawan-kawan. Hehe! Tapi teruja la jugak sebab this is my first time mai Singapore.

So duduk kat bilik hari-hari tak buat apa sangat. Bangun pagi, pi breakfast, tapau lunch & kalau bosan petang-petang baru la keluaq berjalan-jalan dengan Hannah. Just sekali ja keluaq dengan Popo pi Bugis Street. Meriah uollsss Tapi disebabkan perangai kami yang suka convert (×2.50) siap-siap, end up apa pun tak beli uollsss. Hahaha Memang dasaaarrr

Hari-hari bila Hannah tidoq baru la ada masa nak study pasai Singapore sikit. Study kat blog sajia. Baca experience Malaysian yang penah mai sini. Best!!! Banyiak jugak la input. Shopping souvenir kat China Town jangan shopping kat Bugis Street. Shopping perfume kat Lucky Plaza. Tak payah pi Mustafa Centre sebab macam Mydin sajaaa Pi Marina Bay waktu malam baru cantik sebab malam baru ada lampu cantik-cantik. Kalau nak shopping barang branded pi kat Orchard Road. Get it! Tapi mampu ka nak shopping barang branded ceq oi! Mai pun sehelai sepinggang gaji tak dapat lagi. Aummm

And one more info - Jun & Julai adalah waktu yang terbaik kalau nak shopping kat Singapore. Sale sana sini. Siap duit saja uollsss Makanya Jun tahun depan la baru KakWan mai untuk shopping kat sini (Insyaallah) Jun tahun ni window shopping saja la labuuuu

Post a Comment