Sunday, June 2, 2013

Happy birthday Hannah ^^


I'm so proud of you baby. Makan jaaarang sangat memilih. Sayoq, buah, nasik, ayam, teloq? Just name it. Pantang suap terus ngap! Hehe. Tapi la ni dia paaaling suka makan dalam pinggan Mami. Nasik dalam pinggan sendiri tak nampak dah. Bekenan jugak nak gagau pinggan orang lain. Haaiihhh So memang la ni most of the time kami makan share sepinggan lah.

I know I'm not a good mom like others. Since Hannah 10 months lagi KakWan dah start bagi dia makan fries mekdi. Aaarrghhh Jahat kan? Tapi itu je la fast food yang KakWan bagi. Other than that no no no. I won't give her bubur ayam mekdi. Trust me! Bagi fries pun dah buat KakWan cukup bersalah. Inikan pulak bila suap bubur tersebut. Nehiii T.T


At her 11month old, KakWan dah ajaq dia makan roti canai, murtabak & nasi kandaq. Ohoi! She loves it to the bits! Trust me. Dia memang suka gila roti canai cicah kuah dal. Nasi kandaq & ayam goreng + telur dadar pun her favourite jugak. Haha! Mami ajaq awai-awai bagi dia tak lupa asal-usul sendiri. Hang orang Penang ok Hannah? Orang Penang kena la terer makan nasik kandaq!



Tadi Dedi excited beli ice cream cake for her birthday. Tengok la macam mana Hannah enjoy the cake? Haha! Mami is fitamsss This is her first time makan kek. Dia seghonok sungguh suap. Tangan tu dah macam makan nasik kandaq! Lepas ni no cake dah na Dedi? Tunggu her coming 2 years old birthday baru bagi makan kek ok (kalau tak beli lagi baguih. Heee)? KakWan takut dia sugar high & jadi hyper. Haha! Tapi luckily dia dah tidoq la ni. Sebab siang tadi dia tidoq tak puaih & penat tengok fish kat Aquaria kot?



To my dear Hannah, happy birthday sayang. Selalu ingat yang Mami always loves you & I'll always be there whenever you need me. Muah!
Post a Comment