Thursday, May 9, 2013

Entry pukul enam pagi.

Pagi ni tiba-tiba terjaga awai pulak. So sambil-sambil online ni ingat nak post la 1 entry. Hehehe Buleh?

Lama gilaaa kan tak update pasai keja? Hmmm Keja ka? I'm just a trainee je punnn Hopefully dapat la cepat diserapkan kat situ, so boleh la dapat gaji & benefits macam exec. Sedih kan? Umur dah 29 tapi still jadi trainee lagi Orang lain yang my age semua dah jadi senior executives or manager dah kot? T.T Tak pe laaa Rezeki masing-masing. KakWan tak kisah pun starts dari bawah. Eventhough ada masters tak buleh la nak demand keja kan??? Sebab hang tadak working experienceeee

Berbalik kepada my job scopes- KakWan tiba-tiba buat keja corporate comm wehhh Buleh? Study benda lain, keja benda lain. Silap amik exit kot? Haha! But like I said before, KakWan tak mau demanding sangat bab nak gaining experience ni. Kalau KakWan still demanding of course la KakWan dok kat rumah dok browsing jobs kat Jobstreet lagi time ni. Ye dok? So, I just grab the opportunity la. It's once in a lifetime kot nak dapat offer macam ni. Trainee pun trainee laaa Corporate Comm pun Corporate Comm laaa Janji aku perform. Hang ado? Haha!

My working environment is superb! Supervisor sporting, other bosses pun macam tu jugak. So I'm happy being apart of them. Tapi bab yang tak bestnya ialah masa nak pi & balik keja. Gombak-Cyberjaya bukan lah dekat deknon oiii Tapi gigih punya pasai ceq pi jugak! Haha! Duit elaun habis kat minyak & toll ja. Tapi tak pa la. Redha! KakWan guna Konsep Redha & Redah! Hehehe

Nak pi keja kadang-kadang amik masa sampai nak dekat 2 jam. Balik apa tah lagi kan? Tambah lagi bila KL hujan lebat. Perggghhh Sejam setengah beb baru sampai rumah! Tu baru hujan lebat, kalau KL banjir kilat? (Double)Perrrrggghhhhhhh 2 jam lebih wehhh baru nak sampai rumah! So selalunya kalau KL hujan, KakWan lepak dulu kat Cyberjaya- dating dengan Miss Azrin. Dalam pukul 8.30 baru gerak balik. Sebab kalau balik time tu confirm dah tak jem (just takes 45mins-1hour ja nak sampai rumah). Yeayyy

P/S: Orang lain selalu komplen stress kat tempat keja. Aku komplen stress kat tengah jalan nak pi keja & balik keja. Haha! Life. Take it or leave it!

Post a Comment