Monday, April 22, 2013

Hannah Oh! Hannah: Demam panasss





I'm on EL today due to Hannah caught high fever last night. Seram uollsss Within in 1 hour (or less I think) dia punya temperature naik cepat gila. Mula-mula dalam 37.1d.cel, then 37.4d.cel, then bila dah sampai 38.3d.cel memang dok nampak nak bawak dia pi hospital la. Tapi sebelum tu dan la jugak KakWan pi makan nasik dulu (Hehe! Takut satgi kena admit susah pulak nak cari makan :p), lepas tu baru pi habaq kat Pn.Kumah suruh siap-siap nak pi hospital.

Dan Pn.Kumah sangat la terkejut gila bila bagitau nak bawak cucu dia pi hosptal. Sebab tadi Hannah dok main elok ja sebelum dia masuk bilik. Hmmm KakWan & Popo pun tak buleah traced dia ni demam sebab apa. Last week masa pi Melaka pun dia dok buat perangai, ingatkan sebab nak tumbuh gigi ka apa, tapi bila check gusi tak nampak la pulak gigi dia yang ke-7 tersebut. Seminggu jugak la dia tak senang duduk, then sambung pulak dengan insiden demam ni. Risau oiii

Rasanya dia demam sebab nak meringan badan/ beralih bulan/ nak dapat akai baru kot? Haha! Kita tengok minggu depan apa yang dia nak pandai buat. Sebab minggu depan dia dah masuk 11 bulan daaaahhh ^^ Haaa Semalam tanya jugak Doctor apa yang patut weolls buat either bagi ubat or admit terus so senang depa nak monitor. Then dia cakap balik balik bagi makan ubat dulu, even badan dah tak panas tapi still bagi dia makan ubat 4 jam sekali & kalau tiba-tiba badan dia panas sampai 39d.cel, bagi ubat vontots. Iolls tak pernah cucuk ubat vontots kat Hannah uollsss Doakanla bagi Hannah cepat baik demam. Sebab kalau Hannah tak baik jugak demam dalam masa 3 hari, doctor nak buat blood test kat dia. KakWan tak sanggup nak tengok dia kena cucuuuukkkk

Thanks for those yang bagi tips letak wet towel kat celah-celah ketiak, dahi & badan. Memang buat jugak semalam masa balik dari hospital, tapi Hannah ni dok pi tarik-tarik & amik towel tu dok sepuk kat pipi KakWan. Cool fever yang tertempek kat dahi tu pun dia cabut. Geraaaammmm Last-last KakWan tak letak dah wet towel tu & unbutton baju lubang-lubang dia sampai ke pagi. Tidur pun pasang kipas ja, takut nak ber air-cond.

Hari ni dia kurang sikit la panas, bila bangun tidoq dia macam pening-pening (mabuk ubat kot? Hah) Mata tak buka lagi tapi dia dah bangun duduk & merangkak, memang mamai sungguh la. Lepas tu ok la, dia dah aktif balik, tak lembik macam semalam. Diaaammm je masa dalam keta masa on the way nak ke hospital, tapi tak tau la malam macam mana pulak condition dia. Yang pasti selagi dia dok tak sihat memang KakWan berat hati la nak pi keja. Satgi hati dok teringat kat dia jaaa T.T
Post a Comment