Sunday, March 3, 2013

The truth



Aku bet ramai yang selalu dalam situasi ni. Kan? Baik ngaku. Haha! Aku selalu ja rasa macam ni, and then, tarik nafas dalam-dalam & beristighfar. Just keep calm & continue your work. Selalu ja tangan rasa laju nak sampai kat muka orang tu bila dia start cakap besaq tapi hakikatnya dia sendiri tak tau nak guna software tu then dia blame kita balik. Oiii Hang tu yang gabra lebih kot?? Haha! Kadang-kadang tu best jugak tengok dia terkial-kial buat kerja. Lagi sekali I just keep calm & observe dia dari jauh. Haha! Zalim kan? Tapi, biaq la, nak ajaq sikit dia tu cana nak respect orang. Cakap pun rude nak mampos. I wonder how dia deal dengan clients. Hmmm

Ada sekali tu dia pecah rahsia dia cakap all his classmates dapat 4.0 dalam subjek ni dengan bantuan notes depan mata dalam exam. Oi! Oi! Oi! Tak ke menyirap darah bila dengaq benda ni, yet dok marah bumiputera ramai masuk universiti tempatan. Local university yang aku belajaq dulu tak dak senang-senang hati nak bagi 4.0 kat students dia kot? Tapi ampa senang-senang hati ja dapat good results, senang-senang hati ja dapat keja & senang-senang hati ja dok tuduh local universities students dok perabih duit kerajaan. Wah. Wah. Waaahhhh

Bila nak jumpa clients Melayu, asyik dok gelisah ja, selalu tanya that client pandai speak in English ke tak? Oiii Ingat semua orang Melayu ni bengap macam aku ka tak reti Enggerishhhh??? Yang hang pun aku tak penah pulak dengaq hang nak cakap English bila sembang-sembang dengan other staffs kat situ kan?? Standardla kan? Bila orang Melayu jumpa Melayu, sembang pun bahasa Melayu. Other races pun macam tu jugak la kan? So tak payah la nak under estimate orang Melayu sangat. Just keep calm & respect each other. Jangan dok nak pelekeh bangsa lain sangat. Sekian, terima kasih.


Post a Comment