Tuesday, March 19, 2013

Pengalaman Mengandung & Ada Fibroid: Respond dari reader #4


AnonymousQuick update, sementara tengah lunch break ni kan? Kak Wan baru dapat komen ni dari reader. tapi Anonymous la pulakkk Tapi memang good info yang dia bagi ni, pasai jaga makan. Ohoiii Since dah baik ni KakWan dah tak jaga makan. Thanx for the reminder na? 

Anonymous said...utk org yang ada fibroid..dilarang sama sekali makan daging, ayam kecuali ayam kg, semua jenis fast foods, soya, tepung gandum dan apa apa makanan yg meningkatkan hormon atau estrogen seperti mirifica , lobata dan apa apa saja berkaitan dgn collagen. sebab semua ni mcm makanan kepada fibroid...so fibroid akan hidup dengan SUBUR SEKALI. cuba baca byk jurnal dalam fibroid dan pemakanan sihat. Saya ada fibroid dulu, 20 x 22 amat besar dan dah operate. lepas tu tak jadi makan..sekarang ada 2cm semula...jadi jagalah makan dan cara hidup ...

Salam Puan/ Cik Anon,

Thanx for the info. Nasib baik baca komen ni, then beringat balik pasai nak jaga makan. Sebab sejak-sejak baik ni memang saya tak berpantang dah makan, pantang nampak terus makan ada la T.T Lagi pulak rajin makan burger bakaq la ni, sebab ah jumpa kedai yang sedap kan? Daging memang saya jarang makan, tapi bab ayam tu.. Hmmm nak kena reduce the intake la kan? Ingatkan ayam buleh makan. Hmmm My favourite kot? Hmmm Nak tak nak kena berpantang laaa Kalau buleh tamau ada fibroid daaahhhh Cukup,ah sekali T.T


Post a Comment