Friday, February 8, 2013

Mami is gaining weight!

Hari ni semua orang dah in holiday mood. Semua bermalasan nak buat keja. Sorang tu bukak yutiub, Sorang tu bukak belog, Sorang tu bukak fesbuk, Sorang tu jumpak klayen tak balik-balik. HAHAHA Muka pakat serius ja mengadap laptop masing-masing. Tapi hakikatnyaaa  (Semua tu merujuk kepada maknusia-maknusia yang ada kat dalam office ni saja laaa Maknusia kat office lain semua rajin bekerjaaaa Kan? *Matakeatastangankebahu HAHA) Yours truly ni sama jaaa Mengantuk tu jangan kata laaa Baru lepaih lunch la katakan.. Hehehe Curi masa sat update belog. Satgi sambung keja balik. Janji!

Mati laaa Lagi lama kat office ni lagi bertambah la berat badan Mamiii Mau tak gaining weight, food sample penuh kat office ni. You just name it! Biscuit? Chips? Kuih raya pun ada ok??? Coffee? White Coffee? Milk tea? Iced lemon tea?? Semua adaaa Pendek kata macam-macam adaaa Bila petang ja, mesti ada staff yang gatal tangan bukak new sample & makan. Yums! Petang-petang ada hi-tea. Haha! Pagi-pagi pun sama laaa Ada ja benda yang nak masuk mulut. Lepas tu sambung dengan lunch pulak. Oops!

Popo memang dah bising dah, dia cakap pipi dah naik, dagu kian berlapis, perut??? Jangan kata laaa Hahaha Astaghfirullahal'azimmm Maybe I should resume with my previous job. Jadi full-time housewife. So then, tak sempat makan & buleh kuruih sikit kan??? Lap ayaq mata. Or kena start bawa epal/pear/salad mai office ni, so bila lapaq kunyah epal, lapaq lagi kunyah pear & lapaq lagi kunyah salad. Kan? & minum banyak plain water. Cut off all the coffee & tea & all those sweet stuff. Senang gila nak gaining weight tapi bukan senang nak kuruih oi!

So which one do you prefer? Hehehe

Post a Comment