Friday, February 22, 2013

Berpijak di bumi yang nyata

  1. Bestnya kalau dapat shopping online hari-hari, rasa berkenan teruih klik, berkenan lagi klik lagi, non-stop clicking. Pergghhhh
  2. Bestnya kalau dok rumah jaga anak, jadi full-time housewife gituuu 24/7 dengan anak, nasib anak terbela, makan terjaga, tak payah nak pening-pening risau keadaan dia kat rumah kena lempang ka dia, kena lambung ka dia, lalu makan ka dia. Anak manja kat kita, suami of course la lagi saaaayang kat kitaaa
  3. Bestnya kalau hari-hari buleh makan kat kedai, tak payah pening-pening nak pikiaq hari ni nak masak apa, just pikiaq hari ni nak makan apa jaaa Bestnya!
  4. Bestnya kalau ada rumah yang besaq, selesa, furniture semua dari Ikea, sofa, tilam, tv, radio(?), playstation, dapoq ada island, fridge 2 pintu, baju dok kat dalam walk-in closet, kasut bersusun atas rak bertingkat-tingkat, bilik ayaq ada bath tub Pergggghhhhhh (lagi!)
  5. Bestnya kalau ada keta besaq, selesa sepanjang perjalanan. Yang penting bestnya kalau Hannah mau dok dalam baby car seat & stroller, lagi bermakna la dengan adanya keta besaq tersebut! Hahahaha
  6. Bestnya kalau every year ada pi trip pi holiday, tak kira la Malaysia trip ka, Borneo trip ka, Asia trip kaaa Tapi kalau dapat Euro trip lagi la bermaknaaa Hehehe
  7. Bestnya kalau apply keja idaman teruih dapat, lagi best kalau gaji tu beriban-riban. Ohoiiii Maka baru la buleh buat aktiviti no.1, 3, 4,5,6 dengan jayanya. Wahahahahaha
  8. And the list goes on~
Hang ado? Aku takdo! Sebab tu la buleh berangan jaaa Kembali berpijak di bumi yang nyata, kembali kepada kehidupan biasa, kembali bersyukur pada yang Esa, biarpun sedikit hasil yang kita dapat, hasil tu tetap rezeki dari hasil penat-lelah kita. Maka bersyukurlah. Bersyukur dengan apa yang ada, tapi tak salah kalau berusaha dapatkan apa yang diangankan. Ya Allah, perkenankanlah permintaan hamba-Mu ini. Aminnnn
Post a Comment