Thursday, January 10, 2013

Hannah Oh! Hannah: Her first tooth

Ingat tak lagi pasai entry #harisedihsedunia last week? Betui la apa yg kami 2orang teka hari tu, Hannah meghap (read: buat perangai) sebab dia nak tumbuh gigi. Masa tu memang KakWan dah rasa tajam-tajam & keras kat gusi dia tu, tapi bila tengok tak nampak apa lagi. So, layankan je la perangai dia last week. Memang dia sangat tak buleh duduk diam la.. Dan tak mau dok sorang-sorang jugak. Asyik nak berteman jaaaa Sampaikan keja apa pun tak buleh buat. At last, sebab geram sangat, KakWan angkut dia sekali masa sidai baju. Sebelah tangan sidai baju, sebelah tangan dukung (almost 8kg baby) Hannah. Kau mampoooo Haha!

Dia maybe tak selesa sebab nak pecah gusi tu kot? Ye laaa Kita nak tumbuh gigi geraham bongsu tu pun sampai demam-demam. Baby apa tah lagi kan? Her first tooth plak tu! Lagi la sakitttt Shiannyew Hannahnyewnyewww Tak pa.. Mami kan ada teman Hannah ni.. Jangan sedih-sedih dah lagi ok? ^^ Tips: KakWan sapu Vicks kat dagu & rahang dia untuk kurangkan sakit dia tu & Alhamdulillah berkesan.

 TADAAAA



This week jugak dia dah start angkat-angkat vontots. Tapi mampu angkat sebelah ja, verats sangat kot Hannah? Hehe! 2-3 minggu lagi mula nak merangkak la kot? Mami memang dah start practice jerit "Hannahhhhh Jangaaannnnn" "Hannaaarrrrggghhhh Jangan pi situ!!!" "Hannaaaahhhh Jangan gigit wayer tv tu!!" Heh! Memang dah banyak kali dia buat cobaan nak gigit kabel tv & astro. Fengsansss Tu tegha baru buleh menyuluq. Buleh merangkak esok tunggang-langgang-tebalik abih la rumah ni Hannah buat. Newspapers hat kat bawah kabinet tv ni pun rajin dia kemaskan. Mami urut dada. Mami lap peluh. Mami redhaaa Hannah, redhaaaaa Satgi kalau rajin melarang, terbantut pulak perkembangan otak beliau. Ok la Hannah, buat la apa nak buat. After all, hat ni memang rumah Hannah puuunnnnn Kan??
Post a Comment