Friday, January 11, 2013

Bau Baby

Ingat lagi dulu masa kecik-kecik (darjah 1 kot?), masa tu balik kampung rumah Maktok. Masa tu ramai la sedara-mara yang ada & ada sorang makcik ni (family friend) bawak baby dia mai rumah. KakWan of course la excited nak main & dukung-dukung baby tu! Baby wehhhh dah la gebu, chubby plus extra comel baby boy! Sapa yang tak berebut nak dukung kan?

Nak dijadikan cerita, dapat jugak la dukung baby tu. Yeay!!! Tapi sat ja dukung. Terus bagi balik kat Pn.Kumah. Dia mesti heran pasepa sat sangat dukung baby tu, tapi KakWan tak penah habaq kat dia (sampai la) pun pasepa KakWan pegang baby tu sat jaaa Hehe! Takut satgi Pn.Kumah habaq kat mak baby tu. So KakWan senyap-senyap lari dari situ & buat-buat busy main dengan my cousins.

KakWan dukung baby tu ja sebab tak tahan. Bukan tak tahan berat. Tapiii ehmmm tak tahan bau badan baby tu. H A P A K ya rabbi! Sumpah sampai sekarang KakWan buleh terbau-bau lagi bau tu. So sapa kata baby semua bau wangi? Ada jugak yang tak wangi wehhh Lepas tu memang KakWan fobia dengan baby & toddlers. Sebelum dukung, mesti curi-curi bau dulu (kalau pass baru dukung, kalau tak pass main atas riba mak dia sudah laaa) Hehehe

Actually, bau baby ni memang berkait rapat dengan mak baby. Ye laaa Baby paling rapat dengan mak dia la kan? Kalau tidoq, celah ketiak mak jugak yg dia cari. Kan? Tu tak kira bila mengempeng lagi, kadang-kadang sampai berpeluh-peluh baby tu. Hat tu pun jadi penyumbang utama kepada bau badan. Kan? Ok. Semua yang di atas adalah teori KakWan sendiri. Tapi kalau pikiaq lojik, betui dak? Betui la kan? Kan? Kan?

P/S: KakWan sampai la tak dapat jawapan lagi bau tu mai dari mana, either hat tu memang bau badan mak dia ka or baju yang depa pakai tu lembap sebab tu la jadi bau hapak tu. Atau kedua-duanya sekali. Hehehe
Post a Comment