Thursday, December 13, 2012

Musim Buah. Yums!

Ingat lagi, dulu musim-musim ni la KakWan pregnant kat Hannah. Masa tu baru 1st trimester. Perggghhhh Buleh tahan perit la jugak. Nak makan tak lalu, bila dah lalu makan muntah la pulak. Tapi redha je la. Pagi-pagi benda ni la nak kena hadap dulu before pi keja. Dah kenyang baru gerak pi office.



Hehe! Sedap oh! Memang buat stok la dalam fridge. 2 kali seminggu p pasar malam cari stok baru, kupas & simpan dalam bekas. Makan sejuk-sejuk. Nikmatnyaaaa Malam lepas balik keja pun kalau tak lalu nak makan benda lain, benda ni jugak la yang KakWan cari. Hehehe Lagipun nasib baik la ada sorang office mate tu dulu rajin bawak buah rambutan mai office. Pokok sendiri, buleh la nak buat kenduri. Mak dia yang dok kait hari-hari. Mak dia kait, dia bawak mai office, kami la yang kendurikan. Haha! So, kadang-kadang tu bila depa kuaq lunch KakWan mengadap la rambutan ni sorang-sorang. Heee



Yang ni pulak, memang mengidam sangat-sangat nak makan. Tapi Popo tak bagi makan banyak, ok. Masa tu memang tarik muka jugak la dengan dia sebab dia memang tak layan sangat KakWan dok ajak nak makan durian kat kedai (sebab malas nak kopak sendiri kat rumah. Hehe!) Dia siap cakap lagi. Nak makan boleh tapi jangan makan banyak. Takat nak lepas gian ja makan. Huuu Sedihhh Tapi last-last sebijik jugak la habis. Hehe! Minggu depan tu mintak lagi kat Popo. Memang kena beletiaq laaa sebab KakWan makan sampai 3 biji, dia makan 3 ulas jaaa Patut dia yang makan 3 biji, KakWan kena makan 3 ulas! Hahaha Tapi pekakkan telinga je la, sebab hat tu ja yang lalu nak makan. Kan Hannah kan? Hannah yang mintak kan? Bukan Mami kan?? Hehehehe

P/s: Popo tak bagi sangat KakWan makan masa pregnant dulu sebab takut panas badan & nanti buleh sebabkan ayaq ketuban kurang. Mintak simpang la jadi lagu tu oi! Bukannya KakWan nak mintak makan hari-hari punnn



Post a Comment