Thursday, November 8, 2012

Dulu lain, sekarang lain

Mencabar jugak jadi mak ni ek? Phewww Paling tercabar sekali time shopping lew. Walaupun banyiiaaaakkkk ja baju cantik-cantik & celuih nak pakai tapi kena consider si kecik ni pulak. Dulu buleh la nak beli ja kalau jumpa baju yang berkenan, tapi la ni kena cari baju yang loose (tak la bermaksud dulu dok pakai baju ketaaattttt sendatttt ya rabbi)/ kena cari yang ada zip depan/ button depan/ V-neck yang besaq/ shirt yang kain dia jenis stretchable. So senang la sikit bila nak nursing si kecik ni. Hehe!

Mesti ada yang kata kan, "Awat tak pakai nursing mum attire ja" kan senang? Hmmm Memang la senang, tapi... tapi... Design dia ceq tak berapa bekenan sangat.. Choices pun tak banyak.. Harga punnn tak bekenan jugak. Consider a bit pricey laaa Hehehe That's why pakai baju biasa jaaa Sebab banyak choice & buleh dapat harga yang murah. Tapi mostly recycle balik ja baju lama, yang mana buleh pakai lagi kita pakai la. Hehehe So buat masa ni memang tak pakai lagi la kot baju kurung. Kena hold dulu la, simpan la koleksi baju-baju kurung ku tersebut dalam almari dulu. Macam tak manis ja kalau nak selak baju kurung time nak bf Hannah. Tak sanggup den T.T

Dan cara pakai tudung la ni pun dah banyak labuh dah dari dulu. Kadang-kadang rasa macam baguih jugak ada anak ni kan? Kalau tak dak anak macam dulu mesti KakWan dok pakai tudung singkat lagi. Harap style ni berkekalan la sampai bila-bila. Amiiinnnn Ye laaa Kadang-kadang kita kena ada "penyebab" baru nak buat kan? Macam la ni la.. KakWan nak senang bf Hannah in public, sebab tu KakWan pakai tudung makin labuh. So, bila dah tudung makin labuh, buleh la KakWan nak cover apa yang patut instead of pakai nursing cover sebab tak penah beli punnn Hehehe 

Dan tak bermaksud kalau nak nursing in public KakWan main selak ja kat mana-mana yang KakWan suka. No. No. No. At least cari la nursing room dulu, kalau tak dak nursing room baru la cari kedai-kedai makan & duduk jauh drpd orang. Yup! Baby kalau lapaq memang dia tak kira tempat kan? Penah dulu Hannah meraung lapaq masa Popo tengah dok pilih kasut raya. End up, KakWan bf dia kat situ jugak. Masa ni la suami mainkan peranan yang penting sebagai "pelindung". Ye dak? ^^ Tapi selalunya KakWan bf Hannah dalam keta dulu siap-siap sampai dia kenyang, so dia tak la nak buat perangai sangat. Hehehe

Post a Comment