Monday, November 26, 2012

Hannah Oh! Hannah: My first nebulizer

Last week lepaih balik dari Penang, sorang-sorang start jatuh saket. Start dengan Hannah, diikuti dengan Mami, lepaih tu Nani & laaaaast skali Dedi. Perggghhh Hebat sungguh virus bawaan anak dara Mami sorang ni, sampai 1 rumah kena penangan beliau. Ingatkan bila dah amik ubat & buat steaming (la sangaaaaaatttt) kat Hannah jadi maken ok la, tapi tak jalan jugak. On-off-on-off ja. Sat ja baik, lepaih tu Hannah start balik batuk-batuk & hidung berair lagi sampai pagi tadi.

So pagi tadi lepaih cucuk (5 bulan) kat KK, teruih Mami & Dedi bawak Hannah pi Klinik Wangsa. Actually dah p dah klinik tu semalam, tapi pendaftaran dah ditutup, ramai gila patients (semua babies & toddlers jaaa). Masa tu baru Dedi tau yang Dr.Nadir Khan ni the best in town, ingat Mami saja-saja ja ka nak bawak Hannah mai cari paed jauh-jauh sampai Wangsa Maju ni? T_T

Masa dok tunggu turn memang dok dengaq suara baby nangih jaaa dalam bilik rawatan. Lepaih sorang, sorang, lepaih tu lagi sorang. Semuanya nangih sampai terbatuk-batuk. Dedi dah cuak dah. Asyik dok kata tak sanggup nak tengok Hannah jadi lagu tu. Haih yang oiiii Kalau tak buat lagu tu lagi teruk la anak dara kita nantiiii Ceq tak sanggup la nak tengok penyakit bersarang dalam paru-paru dia tu. So better kita prevent awai-awai kan?? Then sampai turn Hannah, Dr.Nadir bagi 2 pilihan either nak teruskan makan ubat or neb & sedut kahak. Mami laju ja cakap kat dia nak sedut kahak teruih la, sebab dah seminggu tak baik-baik lagi ni.

Disebabkan Mami ni 'kejam' sikit compared to Dedi, so memang keja Mami la yang pegang Hannah masa tengah neb & sedut kahak tadi. Dedi tolong pegang kepala Hannah ja. Then duduk jauh-jauh. Mami bagitau la kat Dr.Nadir - "Saya ok ja kalau nak bagi ubat & steaming semua ni, tapi orang tuuu la tak bagi. Dia kata kesian, tak sanggup nak tengok" Dr.Nadir kata it's normal kalau macam tu, so kalau nak bagi ubat or steaming buat masa husband you tak dak so you can control the baby & control the situation. Kalau husband you ada memang tak boleh buat apa laaa

Kihkihkih. So Dedi.. Sila dok jauh-jauh ok? Mami nak buat kejaaa

Post a Comment