Wednesday, October 24, 2012

Pengalaman Mengandung & Ada Fibroid


Lama jugak nak cari idea mengarang entry kali ni. First, sebab saya rasa tak best nak cerita pasai benda yang sedih-sedih & saket-saket ni. Second, takut tersilap cakap nanti orang kata saya tak bersyukur. Third, tak tau nak start dari mana. Haha! Hat tu yang betuiiii Hehehe

KakWan tau yang KakWan ada fibroid masa first time buat check up kat klinik. Masa tu excited sebab nak confirmkan betui ka KakWan pregnant. Yes! KakWan pregnant. Alhamdulillah =) And yes! At the same time Doc suspek ada fibroid dalam rahim KakWan =( Masa selak baju nak scan Doc dah terkejut. Terbeliak bijik mata dia. "Why your tummy is so big??? Looks like you are 7months pregnant you know???" 

Ahhh Sudahhh Aku baru first time nak check, hang kata perut aku besaq macam pregnant 7 bulan dah! Memang cuak la masa tu. Tapi control hemsem senyum-senyum lagi kat Doc tu. Hakikatnya ayaq mata tak sabaq dah nak merembes keluaq. Huuu Sedihhh Patut hari tu hari yang paling happy sebab tau pregnant. Tapi.. Sedih. Titik. Hemsem tak dapat nak kontrol dah masa call Puan Kumah nak bagitau pasai benda tu. Beliau yang di hujung talian pun turut menangis. Sediiiiiihhhhh

Bila pikiaq balik memang KakWan ada masalah perut buncit lama dah. Tapi ingat buncit tu buncit yang mengandungi lemak.. Tapi sebenaqnya tak. Rupa-rupanya fibroid la punca perut KakWan buncit kot? Bila pregnant, hormon tak stabil & fibroid KakWan pun bertambah besaq (pandai-pandai jaaa) Hehe! Dah la. tak mau sedih-sedih. KakWan nak p packing beg sat. Lain kali le KakWan sambung sedih cerita pasai benda ni naaaa 


Balik kampuuuungggg Jyeah!
Post a Comment