Monday, May 21, 2012

Tahniah. Anda Telah Dikurniakan Cop Mohor Ibu Mengandung!

T.T Dah maken teruk Mami tengok pinggang Mami ni.. Dah macam ghupa ghimau pun ada jugak. Time berpeluh memang menguji keimanan sunggoh laaaa Tak menahan jari-jemari ni nak menggaru-garu. Tapi sedaya-upaya Mami tahan jugak. Gamak tak tahan miang gatal nak mampus Mami teruih p mandi. Letak scrub.. Mandi lama-lama lega la sikit rasa =)

Ada yang kata lepaih beranak nanti stretch marks tersebut takkan hilang. Tapi ada jugak yang kata akan hilang- Kalau kita rajen. Yaaa Rajen untuk lumoq sapu losyen setiap kali lepaih mandi. Tapi tak tau la hilang lagu mana.. Maybe kaler dia pudar sikit la kot? Tapi kesan rekahan tu still ada. Nanti Mami try prektik lepaih beranak. Kita tengok berkesan ke tak HEHE

Buat masa ni Mami dok sapu peanut cocoa butter ja bila lepaih mandi. Memang sapu secara murah hati punyalah dengan harapan cepat hilang stretch marks tu.. Tapi harapan tinggal harapan je la. Tak hilang jugak punnn Dulu pakai Bio Oil berbotoi-botoi pun sama jugakkkk Tak hilang walau segaris pun! 

Maybe Mami start sapu-sapu losyen ni lambat sangat kot? Bila dah nampak ada stretch marks baru kalut nak letak losyen. Sebab ada yang kata kalau nak bagi kulit perut cantek sepanjang mengandung kena start sapu losyen/ cocoa butter/ bio oil/ vaseline dari awai-awai pregnant lagiiiii Baru la perut membesar dengan penuh anggun & berseri-seri. Oh! Sep gila kot weh kalau sapu Vaseline ja kat perut! Kalau tau dari awai dulu kan baguih???

Hurmmm Harap tak terlambat la Mami nak recover perut yang merekah teruk ni.. Tapi better late than never ye dak? =P At least try la jugak nak bagi perut cantek lepaih beranak ni. Cantek kewww At least tak dak la stretch marks sebab tau penyakit buncet lagi payah nak hilang.

Agak-agak designer ni dapat idea sebab tengok kulit ghimau ka sebab tengok kulit perut aku bini dia? T.T


P/S: Maybe sebab perut koi besaq hari-hari. So bila sapu masa kulit dok stretch lagi macam tak dak efek apa pun laaa Kan? Sebab la ni Mami dok sedaq pakai baju maken dok ketat ja kat peruttttt Oh! 16hari lagiiiii

Post a Comment