Thursday, September 22, 2011

My Syawal =)

Laaaaama gila tak update kan? Sebab penyakit 'M' KakWan mai balik. HAHA! 'M' nak cari kabel kemere nak transfer gambaq, 'M' nak cari gambaq raya dari kawan² (maksudnya nak curi gambaq dari FB depa la) HOHOHO dan 'M' nak mengarang esei bila ada orang kat blakang dok monitor kita tengah online. HAHA!

So entry kali ni kira macam rumusan untuk Syawal tahun 2011 la kot? Walaupun bulan Syawal still berbaki 6 hari lagi. Kan? Maybe aktiviti baki lagi 6 hari tu buleh masuk dalam entry lain kot? Insyaallah la. Kalau penyakit 'M' KakWan tu dah berjaya diubati. =P

Syawal Pertama sebagai seorang isteri yang penuh bermakna kali ni dimulakan dengan sesi pemakaian baju raya recycle. Ya adik².. RECYCLE. Sebab kami sepasang amat menyokong seruan kerajaan supaya menggunakan produk kitar semula. Baju pun kira produk la kan? HAHA! So kami mengkitar semula baju nikah jadi baju raya. TARAAAA

Surprisingly 'baju raya' saya tu muat jugak. Tu pun lepas dah altered laaaa HEHEHE

Yang kena alter tu baju saya jaaa Baju Popo masih kekal muat. Heh!

Bersama kanak² di pagi Syawal (On my lap: Muiz & kat depan tu Yaya)  Yayaaaa tu la Yaya cucu TokSu sayaaaa 


Raya ke-3 kat umah Ien. KakWan  & Puan Kumah dah p masa raya ke-2 lepaih tu dia kata- Hg p balik dulu la. Esok mai lain. Pungkoq hg la Iennnnnnn Tapi tetap kami 2 orang p balik esok tu. HAHA








Then masa 4 Syawal masing² menyibukkan diri attend majlis resepsi Marlissa Musa. Pewwit! Ada Sword Barrel ok? Majlis KakWan dulu ada perbarisan dayang² jewwww Tapi ok la kan daripada tak dak langsung. LARIKKKK

Ahli Majlis & Pengantin yang bunting pelamin. Taniah!

With the Pengantinss


Amik gambaq & update isu semasa adalah penting ok? Tapi kami tak stay lama sebab Popo nak kena balik Bali(ng) nak prepare our second reception plak esok tu. Yaaa Raya kali ni memang kami agak macam Road Runner sikit. Tapi Ahkak tetap redha Dikkkkkkk


Walaupun saya adalah pengantin gemsss Tapi Puan Kumah masih lagi sayangkan saya. Alhamdulillah =)

Thanks Uollsss sebab mai. Saya amat berbesar hti kottt =D


Alhamdulillah semua majlis kami dah selesai. Walaupun ada few hiccups jugak. Tapi lagi sekali.. Ahkak tetap redha Dikkkkkkk Janji semuanya selesai. HAHA! Lepaih ni nak tunggu turn adik² KakWan yang lain plak laaa Kan? =)

Dan yang ektiviti paling latest dalam bulan raya ni mesti la ektiviti konvo semalam. Konsep kitar semula masih ditekankan dalam ektiviti ni ye Adik².. Tak dak maknanya baju konvo.. kasut konvo.. henbeg konvo & tudung konvo untuk konvo KakWan kali ni. Semuanya hat yg sedia ada jaaa Dan Yay! La ni status KakWan dah berijazah, bersuami dan berkonvo (walaupun tanpa persalinan baru. HEHE). Beranak bila plak? Ada rezeki ada laaa Kan? Maybe kami dua orang kena betui² ready baru buleh cerita pasai anak kot? Hidup berdua ni pun dah macam tunggang-langgang.. Tambah lagi nanti bila dah bertiga.. berempat.. berlima (Berangan dapat anak kembaq le tewww) Lagi laaaa Rasanya buleh tungging tebalik umah ni. HAHA. Apa² pun KakWan harap uollsss sudi la doakan yang baik² untuk KakWan. Aminnnn =)

From left: Mama, KakWan & Mak =)


From left: Ex1, Ex2 & KakWan HAHA!

Rakan tinggalan di Penang. TQ sebab bersusah meredah jem mai jugakkkkk =))))
From left: Suami & Isteri =P




p/s: Jangan la tanya pasepa mata KakWan kena senser. Hmmm Sebab sendu di pagi Syawal la adik².. Sampai bengkak  lebam bijik mata. Aduhaaiiii Sedih kan??? Sendu tetap sendu tapi ektiviti beraya tetap berjalan lancar seperti biasa =)
Post a Comment