Friday, July 1, 2011

Bersedia atau tidak? Bolos saja dinding ituuuuuuu

Dah masuk Julai! Juling mata aku! Banyak benda tak settle lagi ni! Seminggu lagi status bakal bertukar dari bujang kepada isteri orang. Pergh! Betui ka dah ready ni??? Sang bakal suami pun dah betui² ready ka nak tanggung makan pakai.. tanggung bayaq bil.. tanggung belanja syoping.. tanggung bayaq duit umah.. tanggung bayang down payment keta.. tanggung bayaq tu tanggung bayaq ni.. Huihhh Macam² nak kena tanggung kot?

Aku pun dah ready ka nak jadi isteri mithali? Isteri yang nak kena rajin kemaih umah.. Kena rajin masak.. Kena rajin basuh baju.. Kena rajin exercise. Sebab KakWan ni kan memang sedia "RAJENNNN". Jadi sang bakal suami kena la faham. Kena la bertolak ansur kot? Kalau sang bakal isteri masak sang bakal suami kena tolong cuci pinggan la kot? Kalau sang bakal isteri basuh baju.. Sang bakal suami mungkin buleh tolong sidailipat&iron baju kan???? Baru la harmoni rumah tangga =)

Tapi apa pun sebelum tempuh semua tuuu Saat yang paling getir untuk sang bakal suami nak tempuh adalah saat nak salam dengan Tok Kadi. HAHA Good Luck Ok?? Hari² practice pun tak guna juga kalau tiba² darah gemuruh mai time tengah shake hand tuuu So practice la lagi. Make it perfect. Tak malu ka kalau nak kena lafaz sampai dua-tiga kali? =P

AKU TERIMA NIKAHNYA WAN NUR AZWANI BINTI MOHAMAD MASRI DENGAN MAS KAHWINNYA SEBANYAK SATU PULUH RINGGIT TUNAIIIIIIIII



Prektis wey! Prektisssssss baru la sukses!

Haaa Abang ni dah sukses. Jadikan beliau sebagai idola ok???


Bai!
Post a Comment