Monday, March 8, 2010

CONTOH SURAT BERHENTI KERJA


ramai sungguh yang search surat berhenti kerja!

mungkin ramai yang dapat offer kerja baru bulan ni.. so ramai la yang mencari contoh untuk format surat berhenti kerja.. kat sini saya kepilkan dua contoh surat berhenti kerja.. satu dalam bahasa melayu & one in english

contoh format surat berhenti kerja dalam bahasa melayu =)

this is an example for official resignation letter in english =)


bila saya try google sendiri memang payah jugak nak cari contoh surat tersebut kan? diharap contoh-contoh yang saya kepilkan tu dapat la membantu no? hehehe




.

10 comments:

Mr feckry said...

le..nape ramai sangt nak berhenti kerja?

Aus MeLankoLik said...

hahahaha
nnt aku nak buat plak la..
surat mntk kerja..
hahahak

wawan said...

mr.frecky: dpt jaob lagi baeeeekkk la kot =P

aus: try la buat.. nanti buleh hg pakai sdiri time nak apply keja.. hehehe

Anonymous said...

kate ad contoh dlm bm...tp dua2 dlm eng...ape daaaa..

wawan said...

ntah la. hari tu elok ja dalam bm. dia tukaq kottt

Hanim Mahali said...

dalam BI la.
Baru nak tengok contoh. ;(

tQa said...

ad contoh surat penangguhan kerja kerajaan x??please email me tQa_namk@yahoo.com.

Zulfahmi said...

Thanks for sharing

Saya berhenti kerja kerana mendapat offer yang lebih menarik

Anonymous said...

Ak pening la nk cari kerja, leth sume ade tau.. Adoiiiii

Anonymous said...

thanx for sharing..benti keje sbb dpt keje lain..hehe...