Tuesday, November 25, 2014

Hannah Oh! Hannah: Drama minggu ini

Tahun ni pattern update blog nampaknya mampu update sebulan sekali ja. Teruk sangat performance tu oi! Banyak yang dah masuk gambaq, then terperap dalam draft - malaihnya la nak mengarang. Hehehe Nanti memang nak kena update balik kat dalam draft yang banyak-banyak tu.

Kalau nak ikutkan, entry ni pun tertinggal kat dalam draft la tapi sebab nak bagi mood blogging tu mai balik better la KakWan karang ayat siap-siap & teruih auto-publish jaaa =)

Actually last weekend, kitorang memang plan nak update gambaq passport Hannah since nak pi Singapore (lagi) this week. Masa kitorang pi Singapore last year tu umur Hannah setahun 6 bulan (baby lagi), kali ni dia dah nak masuk 2 tahun 6 bulan so memang muka dia berubah banyak & sebab tu la kena update gambaq passport, memang tu requirement dari Imigresen Malaysia ok uollsss Setiap kali muka anak berubah kita kena update gambaq passport.

So hari Sabtu tu konon keluaq pagi pi UTC Sentul, then teruih pi Putrajaya la nak pi Karnival Upin-Ipin & melawat baby baru. Tapi hmmmmm elok sampai Imigresen tengok-tengok nombor dah abis. Baru pukui 10 kot? Ok la. Tak pa la. Silap kitorang jugak pi masa cuti sekolah, memang ramai la parents yang nak buat / renew passport kan? Nak bawak family bercuti. So, kitorang pun pi la kedai gambaq nak amik gambaq passport Hannah dulu. Nasib baik orang tak ramai kat kedai tu.

Tapi boleh pulak dia tak mau duduk kat kerusi untuk ambik gambaq tu, haishhhh dia buat perangai dahhhh Peluk KakWan tak mau lepas. Actually boleh ja Hannah duduk atas riba KakWan, tapi masalahnya dia tak mau pusing depan. Memang kita mai kedai ni nak amik gambaq bontot hang la kan Hannaaaarrrggghhh??? Hahahaha So cancel amik gambaq, terus pi Putrajaya.

Lepas makan, beli hadiah semua kat baby baru Ayuni kitorang pun sambung misi nak amik gambaq Hannah. Orang KL amik gambaq passport sampai ke Putrajaya uollsss Nasib baik ada satu kedai ni buka, so pujuk punya pujuk Kak Wan & Popo dok kiri kanan Hannah plus Pn.Kumah dok tiup bubble (HAHA), maka berjaya la jugak amik gambaq dia. Gilaaaa Nak tangkap gambaq sekeping pun drama dia macam nak kena cucuk dengan doktot. Macamana ni Hannaaahhhhh

HAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHA HAHAHAHAHA

Dah settle tangkap gambaq semua ingat nak pi Karnival Upin Ipin la, tapi tak pa lah. Kirim salam je lah. Sebab jalan jem gila nak pi PICC & orang ramai dah start parking kat bawah bukit depan quarters gomen tu. Kalau kitorang nak pi jugak memang kena parking kat situ la. Daripada buat penat jalan jauh & panjat bukit tu baik tak payah pi. Terus pi rumah Ayuni tengok baby baru dia.

Esok pagi tu (Ahad) kitorang ke UTC Sentul tu balik nak pi Imigresen. Dia punya queue tu perghhhhh panjang gila kot? Terus kitorang gerak ke UTC Pudu - Queue dia pun boleh tahan panjang tapi boleh la nak tunggu jugak. Baru sekerat jalan Hannah dah buat perangai, Popo tak sampai lagi ni sebab pi cari parking. Jenuh jugak la memujuk nak dekat setengah jam jugak la baru Popo sampai. Hannah pun ok sikit la sebab boleh pi jalan dengan Dedi dia tu. Lepaih tu dia buat perangai baliikkkkkkk Aiyo! Lantas KakWan pun ajak Popo balik sebab tak larat nak melayan budak betuah tu. HAHA

Malam kitorang pi lagi UTC Sentul, keja dok ulang-alik pi sana jaaa sebab nak bagi settle jugak hal ni. Takut nanti kalau pi weekdays tak sempat, kot la offline ka apa ka kan? And nasib baik orang tak ramai sangat & kurang dari sejam proses selesai. Legaaaaaaa Maka berakhirlah sudah drama Hannah pada minggu ini. Drama kat Singapore kita tak tau macamana lagi. Semoga KakWan boleh handle la sepanjang Popo pi keja nanti. HAHAHAHAHAHAHA

Monday, October 13, 2014

PMS di hujung minggu

Di hujung-hujung twenties ni baru la KakWan merasa kena PMS yang teruk. Baru KakWan tau teruknya depa yang kena PMS every month. Haiiii Kesian. Habis weekend hari tu terbazir dengan terbaring di katil je T.T Habis plan nak pi kenduri nak keluaq berjalan semua terkubor. Sempat hantar keta pi servis je, balik dari amik keta terus pengsan sampai ke petang.

Before this kalau nak period selalunya just rasa bloated (memang kalau tak PMS pun nampak buncitnya HAHAHA) & sakit perut je tapi semalam naaaahhhh Dengan sakit perutnya, sakit kepalanya, semua mai serentak! Nak tido sakit, nak berjaga lagi la sakit. Sakit kepala macam kena migrain, sakit perut pulak lebih dari kena gastrik. Rasain loh!

Nasib baik la Popo & Pn.Kumah ada nak melayan si Hannah. Kalau tak memang kesian kat budak tu asyik kena marah je. Sorry T.T Nanti Hannah besaq Hannah tau la rasa sakitnya nak period. HAHAHA Tiba-tiba nak bagi dia rasa sakit period jugak pasepaaaa Hahahaha

Tapi apa-apa pun hari ni dah ok sikit. Sakit kepala pun light-light je. Taklah nak ber-Monday Blues sangat ye dok? Heee