Monday, October 13, 2014

PMS di hujung minggu

Di hujung-hujung twenties ni baru la KakWan merasa kena PMS yang teruk. Baru KakWan tau teruknya depa yang kena PMS every month. Haiiii Kesian. Habis weekend hari tu terbazir dengan terbaring di katil je T.T Habis plan nak pi kenduri nak keluaq berjalan semua terkubor. Sempat hantar keta pi servis je, balik dari amik keta terus pengsan sampai ke petang.

Before this kalau nak period selalunya just rasa bloated (memang kalau tak PMS pun nampak buncitnya HAHAHA) & sakit perut je tapi semalam naaaahhhh Dengan sakit perutnya, sakit kepalanya, semua mai serentak! Nak tido sakit, nak berjaga lagi la sakit. Sakit kepala macam kena migrain, sakit perut pulak lebih dari kena gastrik. Rasain loh!

Nasib baik la Popo & Pn.Kumah ada nak melayan si Hannah. Kalau tak memang kesian kat budak tu asyik kena marah je. Sorry T.T Nanti Hannah besaq Hannah tau la rasa sakitnya nak period. HAHAHA Tiba-tiba nak bagi dia rasa sakit period jugak pasepaaaa Hahahaha

Tapi apa-apa pun hari ni dah ok sikit. Sakit kepala pun light-light je. Taklah nak ber-Monday Blues sangat ye dok? Heee


Monday, September 8, 2014

Hannah Oh! Hannah: Perkara rawak #1

Let's go bebeh!

  1. Baru pandai sebut nama sendiri - tu pun Kak Wan rasa dia tak tau tu nama dia. Tiba-tiba tengah makan boleh dok sebut Ana.. Ana.. HAHAHA
  2. Boleh la nak kira 1-10. Bunyi lawak la tapi - wan (1), tu (2), twee (3), foh (4), fai (5), sik (6), sapan (7), ek (8), nai (9), tennn (10) HAHAHAHA Kak Wan selalu gelak kat sapan tuuuu lawakkkk
  3. Tang alphabet pulak dia boleh A,B,C then tiba-tiba terus jump ke apeliu (W), Y, zeeee (Z)
  4. Dulu dia sebut 'pin' (refer to her ipad), lepas tu dah pandai sikit sebut 'pad' (haha) & now dah boleh sebut ipad. Ipad, ipad! Dia jerit kat kita suruh bawak ipad dia naik katil. Cis!
  5. Jangan la sebut pampers, busuk or jom mandi depan dia. Memang la-la tu jugak dia prap! (bukak pampers!) HAHA
  6. La ni dia dah rajin nak gosok gigi dah since Popo dah download few videos pasai gosok gigi. Kuat terpengaruh betui budak ni. Haihhh
  7. Hannah ni kuat berangan laaa Kalau tengok nursery rhymes tu siap pakai kasut, pegang payung buat prop! HAHA
  8. Kadang-kadang dia panggil Popo - Abah tapi selalunya B! HAHAHA Ada sekali tu KakWan bawak Hannah & Popo pi office, Hannah jerit B! B! Sambil cari Abah dia. Kawan KakWan yang ada kat situ terkejut jugak la dengaq, dia tanya "Anak ko panggil ayah dia B?" HAHAHA Tu lah masalahnya, Hannah memang panggil ikut dan dia jaaa
  9. Still takut dengan orang. Dia punya warming up tu lama gilaaaa Geram aku! Tapi kalau orang tu pandai amik hati dia bagi roti ka bagi tengok kartun kaaa Dia cepat la mesra =)
  10. Budak-budak lain sebaya dia dah pandai cakap & nyanyi dah. Hannah still tak pandai cakap lagi, boleh la takat bagitau acik (nasi) sambil pegang pinggan, ishu (susu) sambil tarik tangan kita pi dapoq. Selebihnya dia cakap bahasa jermen dia la. Haha!  Tak pa la Hannah, pelan-pelan kayuh. Kalau dok nak compare dengan anak orang lain jenuh psycho la mak hang ni. HAHAHA