Monday, April 14, 2014

Keep calm bebeh. Keep calm~

*updated*

Some people say - Don't display your lives on social media
  1. Don't show off your your happily married life because people maybe going through a divorce or struggling to find a spouse
  2. Don't show off your pregnancy because some people maybe struggling to become parents
  3. Don't show off your expensive clothes as some people may just about clothe themselves
  4. Don't show off your lavish meal as someone maybe hungry
What say you? As for me, it depends on our own perception. Kadang-kadang kita rasa kita nak share dengan kawan-kawan kita melalui media sosial, tapi ada pihak yang mungkin akan salah anggap / tafsir and kata kita show off (menunjuk). Bagi KakWan, KakWan just nak share my happiness to the world. Yesss Bukan senang nak senangkan hati semua pihak. KakWan mohon maaf kalau ada terrrbuat salah kat uolsss Yelah, kan KakWan rajin post gambaq Hannah kat instagram, blog & facebook. Even masa pregnant dulu pun siap buat photoshoot (gigih!).  Eventhough ampa tau I'm not in a good condition masa tu. Tapi I'm just enjoying my life to the fullest uollsss It's part of my lifetime experience =)

Clothes? Iollsss tak pandai #OOTD & #selfie uollsss Kalau tak selalu dah post kat insta & fb. Oops! Membaziaq ja beli monopod hari tu. Tapi KakWan suka tengok perempuan-perempuan cantik dengan #OOTD theyollsss Especially Fazura & Shea Rasol. Subhanallah. Cantek Ya Rabbi! Food? Huishhh jangan kata lahhh Nasib baik KakWan ni bukan fulltime food blogger, kalau tak mesti lagi penuh gambaq food kat dalam instagram KakWan. Hahahaha I just love foooooddd & I appreciate my food so much!! KakWan insta food is not only bila makan kat fancy restaurant je, nasi bungkuih ikan rebus ayaq asam kat gerai pun KakWan share. Sedap kot??? So we have to share & spread the word la kan? Bagitau is the food sedap ke tak. Recommended ke tak. Kan??? Itu pun tak boleh share ka? Hmmm

Tapi tu laaa Kalau buat apa pun kena la bersederhana & be considerate ye dak? Jangan la share gambaq-gambaq ampa tu sampai jadi macam SPAM timeline orang lain especially kat FB la. Retis sangat ka kita sampai semua benda nak update status kat fb kan? Kalau Emma Maembong mau la jugak aku amik tau. Haha! Berbulu mata wehhhh Ada sorang kawan Popo suka benor share gambaq anak dia kat FB. Sekali post mesti sampai berbelas-belas gambaq, boleh tu bukan tak boleh tapi please laaa share la gambaq yang cantik-cantik before post. Ni ada yang gambaq gegor, gambaq blur, gambaq tak ready, gambaq tok dia tak dan nak pakai tudung pun dia pulun post jugak. Haishhhh Macamana KakWan tau? Sebab KakWan selalu buat spotcheck handphone Popo la. Tak pasai mata aku yang berbulu tengok timeline dia. Hahaha

KakWan rasa orang yang buat & setuju dengan statements kat ataih tu mesti ada kawan yang macam kawan Popo tu. Asyik kena SPAM je sapa tak berbulu beb!!! HAHAHA So kat ampa yang selalu post-post gambaq & share status kat FB please think twice before you post. Jangan biarkan gambaq & status-status ampa tu pun jadi spam kat timeline kawan-kawan ampaaaa Tak pasai-pasai ja kena hide or unfriend dengan depa. Satgi ampa sentap pulak! HAHA *ingatan untuk diri-sendiri jugak =P

Tak pun cer kalau kita berfikiran positif sikit. Maybe kawan-kawan kita ni EXCITED nak berkongsi kebahagiaan depa dengan kita, so why not kita just happy for them? Kan? Be more positive, tapi kalau semua benda yang kita nampak semuanya salah semuanya tak betui, rasanya ada la something wrong dengan diri kita sendiri sebenaqnya. Bukan salah depa yang dok selalu update media sosial depa tu. Ye dok? Hehehehe




Tuesday, April 1, 2014

Online shopaholic. Am I?

Lately macam makin menjadi pulak KakWan bershopping di alam maya. Ada ja benda yang dibeli, dari dress ke cincin ke monopod ke tripod ke powerbank (untuk Popo) ke casing iPad (untuk Hannah) Huihhh Maciam-maciam!

Tapi yang paling amat shopaholic teruk nya bila diapers pun nak beli online. Haha! Cannot tahan oooo Eventhough harga sama ja macam kat kedai, tapi kadang-kadang payah jugak nak dapat - Saiz habis la, out of stock la, harga tiba-tiba jadi RM40 something laaa So better for me grab this opportunity lah since dia punya shipping fee pun F R E E ! Ok. Dasar cheapo punya mak


Click Lazada now and let's go crazy together! Mana aci KakWan ja shopping sorang-sorang! Hehehehe

K Tengs Baaaiiii