Monday, September 8, 2014

Hannah Oh! Hannah: Perkara rawak #1

Let's go bebeh!

  1. Baru pandai sebut nama sendiri - tu pun Kak Wan rasa dia tak tau tu nama dia. Tiba-tiba tengah makan boleh dok sebut Ana.. Ana.. HAHAHA
  2. Boleh la nak kira 1-10. Bunyi lawak la tapi - wan (1), tu (2), twee (3), foh (4), fai (5), sik (6), sapan (7), ek (8), nai (9), tennn (10) HAHAHAHA Kak Wan selalu gelak kat sapan tuuuu lawakkkk
  3. Tang alphabet pulak dia boleh A,B,C then tiba-tiba terus jump ke apeliu (W), Y, zeeee (Z)
  4. Dulu dia sebut 'pin' (refer to her ipad), lepas tu dah pandai sikit sebut 'pad' (haha) & now dah boleh sebut ipad. Ipad, ipad! Dia jerit kat kita suruh bawak ipad dia naik katil. Cis!
  5. Jangan la sebut pampers, busuk or jom mandi depan dia. Memang la-la tu jugak dia prap! (bukak pampers!) HAHA
  6. La ni dia dah rajin nak gosok gigi dah since Popo dah download few videos pasai gosok gigi. Kuat terpengaruh betui budak ni. Haihhh
  7. Hannah ni kuat berangan laaa Kalau tengok nursery rhymes tu siap pakai kasut, pegang payung buat prop! HAHA
  8. Kadang-kadang dia panggil Popo - Abah tapi selalunya B! HAHAHA Ada sekali tu KakWan bawak Hannah & Popo pi office, Hannah jerit B! B! Sambil cari Abah dia. Kawan KakWan yang ada kat situ terkejut jugak la dengaq, dia tanya "Anak ko panggil ayah dia B?" HAHAHA Tu lah masalahnya, Hannah memang panggil ikut dan dia jaaa
  9. Still takut dengan orang. Dia punya warming up tu lama gilaaaa Geram aku! Tapi kalau orang tu pandai amik hati dia bagi roti ka bagi tengok kartun kaaa Dia cepat la mesra =)
  10. Budak-budak lain sebaya dia dah pandai cakap & nyanyi dah. Hannah still tak pandai cakap lagi, boleh la takat bagitau acik (nasi) sambil pegang pinggan, ishu (susu) sambil tarik tangan kita pi dapoq. Selebihnya dia cakap bahasa jermen dia la. Haha!  Tak pa la Hannah, pelan-pelan kayuh. Kalau dok nak compare dengan anak orang lain jenuh psycho la mak hang ni. HAHAHA


Saturday, August 23, 2014

MH17: Pergimu tiada ganti


Seharian bergenang air mata semalam, tapi tak tahan terhambur jugak semua pagi tadi. Besar sungguh dugaan-Mu Ya Allah - anak kehilangan ibu ada yang kehilangan bapa, isteri kehilangan suami & ada yang hilang seluruh keluarga. Kak Wan tak tau la kalau Kak Wan berada di tempat mereka sekarang- mahu dibayangkan pun tak termampu. Allahu Akbar!

Semoga Allah bekalkan ketabahan & kekuatan kepada mereka untuk teruskan hidup. Al-Fatihah

*****

Assalamualaikum,

As calling out for solidarity of MH17, we are currently collecting donations for our fallen Malaysian heroes, co pilots of the ill fated MH17, First Officer Ahmad Hakimi Hanapi and First Officer Muhamad Firdaus Abdul Rahim to help ease the burden of their family. 

Ahmad Hakimi left behind his wife, Sharifah Asmaa Alwee Aljuned, and 9 months old son Abderrahman, and Muhammad Firdaus left behind his pregnant wife Zarith.

Asmaa's Maybank account :
1571-5774-6653

Nurzarith's Maybank account :
1141-6099-6873

Any form of contribution is greatly appreciated, your kind and loving support for them is much needed, regardless of the amount! Lets share the love and support!

May Allah Bless,

Thank You, 

From, 
Sahabat Asmaa' dan Zarith. 

P/s : Please spreade this out